FIMO

Pasta FIMO de modelaj sau pasta de modelat FIMO este de mai multe tipuri, in functie de materialele din care se compune: lut ceramic, rasina (pasta pe baza de uleiuri), pasta polimerica (pe baza de PVC), pasta de hartie (pe baza de celuloza). Pasta de modelaj pe baza de polimer se regaseste pe piata sub mai multe marci: pasta Fimo, Sculpey, Darwi. Pasta modelatoare Fimo are la baza PVC. Dupa ce a fost modelata, cel mai adesea, pasta se intareste prin coacere. Argila polimerica poate fi taiata, gaurita, pictata etc. Lutul are la baza material natural pe baza de apa, in amestec cu alte materiale, dar si el se coace la temperaturi mari, formandu-se portelan sau alt tip de ceramica (teracota, faianta, ceramica vitrificata etc). Pasta FIMO vine sa acopere multe din aceste tipuri: pasta polimerica (pasta FIMO Classic - inlocuita acum de FIMO Professional, Effect, Soft, FIMO Kids - aparuta recent), pasta ceramica (FIMOair Basic, Light si Natural), pasta celulozica (FIMOair Papier Mache). Cel mai adesea, incepatorii prefera Fimo Soft deoarece este un pic mai usor de modelat decat Fimo Professional. Fimo Effect se aseamana la maleabilitate cu Fimo Professional mai mult, insa are diferite efecte introduse (transluciditate, fosforecenta, efect metalic, gliterat sau cu sclipici, efecte de piatra - marmura, granit etc).

Subcategorii

 • FIMO Professional

  FIMO Professional - noua pasta FIMO gama Professional vine sa inlocuiasca FIMO Classic si sa redefineasca o pasta pentru utilizatorii avansati. Profesionistii modelajului vor gasi o pasta care sa le indeplineasca cele mai pretentioase cerinte. Astfel, FIMO Professional vine cu o gama de culori cu pigmenti puri, culori clare, pentru a putea amesteca si obtine alte culori stralucitoare. Stabilitatea formei si a dimensiunii dupa coacere este ridicata, ceea ce permite lucrarea de tehnici complicate. Calitatea premium permite lucrul in modele filigranate, fara a se amesteca culorile intre ele. Pachetelele de FIMO Professional vin la gramaj mai mare, de 85 de grame fata de 56 grame pana acum, gama la blocuri mari pastrandu-si gramajul de 350 grame. Alta noutate, pachetele de 85 de grame se deschid mai usor si sunt resigilabile, ceea ce nu va permite o uscare usoara. Intr-un cuvant, noua gama de pasta Professional este recomandata profesionistilor modelajului, artistilor si utilizatorilor avansati.

 • FIMO Soft

  FIMO Soft este o pasta folosita mai ales de incepatori datorita faptului ca este mai moale. Aceasta este si deosebirea mai importanta fata de clasic. FIMO Soft difera de alt tip de FIMO prin faptul ca este fin si matasos, usor de amestecat, avand culori vibrante. Puteti alege blocuri de FIMO Soft la 56 g in 24 de culori sau la 350 g, din cele 10 de culori. FIMO Soft se coace la 110˚ Celsius, timp de coacere: 30 minute.

 • FIMO Effect

  Fimo Effect este o pasta polimerica care difera de Classic si SOft prin faptul ca in culorile sale sunt introduse diferite efecte (sclipici, translucenta, fosforecent etc). Pasta Fimo Effect vine sa completeze marea gama de culori a pastei polimerice. FIMO Effect are 7 efecte diferite: nightglow (stralucirea noptii: fluorescenta, culoare luminoasa), glitter (sclipire: sunt prezente mici bucati care scanteiaza in material), translucent (translucid: aspect transparent), metallic (metalic: aspect de diferite metale), stone (piatra: aspect de marmura, granit sau stardust), FIMO Effect pastel colours (culori pastelate) si FIMO Effect gemstone colours (culori care imita citrinul, agatul albastru, cuartul roz, cuartul rubiniu si cristalul albastru - gheata). FIMO Effect in blocuri de 56 g, in 36 de culori. Nu exista FIMO Effect la 350 grame.

 • FIMO Air

  FIMO Air este prezent in mai multe tipuri de pasta: FIMO Air Basic, FIMO Air Light (o pasta super usoara), FIMO Air Microwave, FIMO Air Natural, FIMO Air Papier-Mache. Pasta FIMO Air este special conceputa pentru uscare la aer si, in general, este o pasta usoara care se vinde in cantitati mari, fiind o pasta FIMO ieftina la gramaj.

 • Accesorii FIMO

  Accesorii FIMO: unelte fimo, fimo lichid (fimo liquid), vernis, fimo pulbere metalica, fimo lac, cutter fimo, fimo gel, masina de intins pasta etc. O multitudine de accesorii FIMO pentru o varietate de folosiri.

 • Forme, matrite, texturi

  Forme FIMO, matrite FIMO si texturi FIMO. Matrite FIMO: sunt, de obicei, matrite din silicon, de aceea sunt matrite flexibile. Matritele si formele FIMO sunt destinate multor categorii: bebelusi, petrecere, vacanta, Craciun, ornamente etc. Texturi FIMO: imprima pe suprafata pastei de modelat texturi altfel greu de obtinut prin alte mijloace: orientale, florale, in stil baroc etc.

 • Plastilina

  Plastilina FIMO este un material usor maleabil realizat din caolin, substante grase, rasini si diversi coloranti, folosita in mici lucrari de modelare. Plastilina FIMO pentru artisti este o plastilina de care sculptorii si alti artisti au mare nevoie pentru realizarea pieselor detaliate care necesita multe reveniri asupra lucrarii. Plastilina Noris pentru copii este special conceputa pentru cei mici.

 • Pictura si desen

  Materiale pictură, culori pictură: comandă acum culori în ulei, culori pastel și acuarele numai de la GemSale.ro. Culori pt. pictură sub formă de creioane colorate, creta colorată, vopsele sau tuburi de vopsea, pensule desen.

Filtre active