Carti

Idei creative pentru: tehnici de margelit, tehnici foto, tehnici quilling. Dvd-uri si carti de idei creative.

Idei si tehnici handmade - Carti online - Gemsale

Subcategorii

  • Tehnici margelit

    Carti de margelit cu tehnici de margelit si idei creative de margelit. Carti de margele si dvd-uri cu tehnici margele pentru confectionare bijuterii handmade.

  • Tehnici foto

    Carti foto (fotografie) cu tehnici foto si idei de fotografie. Tehnici de fotografie in carti fotografie digitala.

  • Tehnici pictura

    Carti de pictura si carti de desen cu tehnici cum sa pictam sau cum sa desenam. Bazele pentru incepatori in tehnici de pictura si tehnici de desen.

  • Tehnici quilling

    Quillign-ul (sau hartia spiralata) este o forma de arta care implica utilizarea unor benzi de hartie ce sunt rulate, taiate si lipite impreuna pentru a crea modele decorative. Hartia este infasurata in jurul unui ac pentru a crea o spirala de baza. Spirala este apoi lipita in capat iar alte spirale sunt adaugate si lipite pentru a forma flori, frunze si alte modele ornamentale, felicitari, cutii de cadouri, invitatii de nunta sau botez, tablouri. (www.wikipedia.com)

  • Tehnici modelare

    Carti despre cum sa invatam tehnica de modelare cu diverse materiale: de la papier mache (materiale papier mache, ce hartie ne trebuie pentru papier mache), la modelare in lemn, ghips si chiar aluat. Papier mâché (termen în limba franceză pentru Hârtie mestecată) este un material de construcție constând din mai multe straturi de hârtie poroasă, preferabil de ziar, la care se adaugă uneori și fâșii de material textil, pentru a le mări rezistența, asamblate prin lipire cu un adeziv umed, de tipul celui folosit la tapet. După uscarea adezivului, obiectul astfel construit se întărește și își păstrează forma. Primele forme de papier mâché au apărut în China. În Europa, în 1772, britanicul Henry Clay a obținut un brevet pentru papier mâché. În secolul al XIX-lea, acest material a fost folosit pentru a fabrica păpuși ieftine, cele scumpe având capul din porțelan. Apariția maselor plastice a dus la abandonarea papier mâché în producția de serie. În prezent se folosește doar pentru lucrări artizanale, precum măști decorative sau obiecte de mici dimensiuni. (www.wikipedia.com)

  • Tehnici origami

    Origami (din japoneză - hârtie pliată) constituie arta plierii hârtiei colorate în modele de creaturi vii, obiecte neînsuflețite sau forme decorative abstracte. Etimologic, cuvântul origami, de origine japoneză, este format din oru care are sensul de “a îndoi” și kami cu sensul de “hârtie”, deci “hârtie îndoită”. Numele de origami a fost adoptat în anul 1880, până atunci arta plierii hârtiei fiind denumită orikata. Formele care pot fi realizate prin această artă sunt legate de imaginația celui care pliază hârtia, dar există și categorii de forme tradiționale care includ flora și fauna. Arta origami din zilele noastre acoperă o zonă largă de forme, de la ceasuri cu cuc și dragoni, până la forme simple care exprimă mai degrabă spiritul decât forma unei imagini. Pe lângă valoarea estetică, arta origami mai are, în viața cotidiană, și una utilitară în vestimentație (broșe, ornamente de păr) și decorarea interioarelor (lămpi, bibelouri, abajururi). Uneori îndemânarea meșteșugului origami produce cupe, farfurii, cutii de diferite forme, șervețele ornamentale. Dar, nu trebuie să uităm că formele tradiționale ale acestei arte sunt modelele de cocori, broaște, berze, baloane și corăbii. (www.wikipedia.com)

  • Tehnica servetelului

    Tehnica servetelului sau tehnica decoupage (decupajului) este arta de a decora un obiect prin lipirea de bucati de hartie colorate (sau cu diferite imagini) pe un obiect intr-o combinatie de vopsele speciale, pulberi aurii sau argintii si alte materiale. Un obiect (de exemplu o cutie mica sau un element de mobilier) este acoperit cu taieturi din reviste si ziare. Straturile sunt multiple si fiecare strat de hartie este acoperit cu lac pana se obtine un aspect de pictura reala.

  • Decoratiuni din hartie

    Carti despre cum sa invatam sa cream decoratiuni din hartie sau ornamente din hartie. Carti cu modele de decoratiuni hartie si materiele pentru decoratiuni: hartie creponata, foi gumate, hartie de calc, ziare, servetele etc.

  • Decoratiuni de Craciun

    Decoratiuni de Craciun manuale: idei de ornamente de Craciun facute manual. Decoratiuni pentru bradul de Craciun, decoratiuni de craciun exterioare, totul facute handmade. Decoratiunile de Craciun si de iarna, in general, sunt extrem de populare in preajma sarbatorilor de iarna. Sa incercam sa inveselim familia creand cu cei mici aceste ornamente!

  • Decoratiuni de Paste

    Decoratiuni de Paste facute manual. Carti cu idei de decoratiuni de Paste facute manual (handmade). Ornamentele de Paste se bazeaza, in principal, pe figurinele cu iepurasi si cele care au la baza ouale. De la decoratiuni pentru Paste realizate cu gradinita, pana la cele pentru avansati.

  • Crosetat, brodat, cusut

    Carti despre crosetat, tricotat, brodat si cusut. Carti cu tehnici si modele: de crosetat, de brodat, de cusut, de tricotat etc, in general cu tehnici privind materiale textile. Art hobby cu materialele textile are o varietate infinita privind modelele si tehnicile, singura limita este imaginatia fiecaruia. Gasiti carti despre broderie manuala, accesorii crosetate, tehnica baticului, obiecte si accesorii cusute, confectioanre de costume de bal mascat, confectionare animale din plus,confectionare obiecte din rafie etc.

  • Decoratiuni diverse

    Decoratiuni interioare, decoratiuni pentru petreceri: carti si alte materiale care va va ajuta sa confectionati decoratiuni interioare sau decoratiuni pentru diferite aniversari, petreceri etc.

    Idei pentru confectionare de aranjamente interioare, confectionarea de decoratiuni interioare, decoratiuni pentru nunta, mozaicuri etc.

Filtre active