Cuart

Piatra cuart - semipretioasa naturala, cea mai des intalnita si cea mai folosita gema. Cuartul include o gama vasta de pietre semipretioase accesibile: cristal de stanca, cuart fumuriu, cuart roz, cuart turmalinat, cuart rutilat, cuart cu hematit, ametist, citrin (cuart galben), cuart zlbastru, prasiolit, aventurin, cuart dumortierit (piatra foarte rara, culoare albastru-violet superba), cuart alb-laptos, ochi de soim si ochi de tigru (cu dungi maro galbui datorate petelor de oxid de fier), cuartul ochi de pisica (centrul este strabatut de o dunga pronuntata care ii da efectul ochiului de pisica, datorata incluziunilor de azbest).

Piatra cuart a fost folosita din cele mai vechi timpuri, in Israel s-au gasit in pesteri margele din cuart de acum 5 - 6000 de ani. Gama de culori a cuartului este larga. Cuartul poate fi de la transparent la opac, pprezinta des efecte ca: chatoianta, ochi de pisica, stelute, incluziuni de mica si hematit.

Informatii zodii: fiecare varietate de cuart este asociata unei zodii si unei chakra separate, de obicei se descarca in apa si se reincarca scurt timp la soare.

Proprietati fizice: duritate 7 Mohs, este transparent, translucid sau opac, are un luciu matasos sau sticlos, culoarea data de incluziunile altor minerale, se trateaza prin toate procedeele cunoscute (vopsire, termic, chimic, iradiere etc).

Informatii wikipedia: http://ro.wikipedia.org/wiki/Cuar%C8%9B ; http://en.wikipedia.org/wiki/Quartz

Piatra cuart informatii Enciclopedia Britanica: http://www.britannica.com/EBchecked/topic/486427/quartz

Cuart - Pietre semipretioase naturale – Margele

Filtre active